27 Mayıs 2015 Çarşamba

Kuğu Gölü Masalı ve Kuğulu Nailart


Her Nailartın aslında bir hikayesi vardır. Bugünkü Nailartımız Kuğu Odette'den ilham alındı.

-Çaykovski'nin Dört perdelik Bale eseri-

Prens Siegfried, 21. yaş gününü kutlaruyordur, Salondaki tüm kızlar prensin dikkatini çekmeye çalışırlar. Bir yandan da annesi evlenmesi için kızlardan birini seçmesini ister durur. Bunalan prens, okunu ve yayını alıp arkadaşlarıyla avlanmaya çıkar. Önde yürüyen prens zarif kuğuların yüzdüğü bir göle rastlar. O sırada başında taç olan çok güzel bir kuğu görür. Kuğu akşam olunca çok güzel bir genç kıza dönüşür. İsmi Odette'dir. Kötü bir büyücü güzel kızı ve arkadaşlarını kuğuya dönüştürmüştür. Onlar için ağlayan ailelerinin gözyaşları da gölün suyunu oluşturmuştur..Büyüyü bozacak tek şey ise bir erkeğin Odette'ye tüm kalbiyle aşık olmasıdır.. Prens kıza yaklaşır ve tam aşkını söyleyecekken büyücü gelir ve Odette'yi alır diğer kızlara yüzmelerini söyler.

Ertesi gün kutlamalar devam ederken Prensin annesi kızlardan birini seçmesini ister. Prensin aklı ise Odette'de dir. Yine de annesinin hatırına kızlarla dans eder. O sırada büyücü kendi kızını Odette'ye benzetir. Prens kızı görür ve hayran kalır.Olanları bilmeyen Odette ise pencereden onları izler.
Prens sahte Odette'ye aşkını ilan ederken Odette dayanamaz ve oradan kaçar. Tam o sırada Prens hatasını anlar ve Odette'nin peşine düşer. Odette üzgün bir halde göle gidip diğer kuğuların arasına karışır.

Prens Odetteyi bulur ve af diler. O sırada kötü büyücü gelir ve sözünü tutup kendi kızıyla evlenmesini ister. Prens kabul etmez ve çatışmaya başlar. Prens sahte Odette (Odile) ile evlenmektense ölmeyi tercih edeceğini söyler. Odette'nin elinden tutup göle atlar.. Büyü bozulur ve tüm kuğular insana dönüşür. Büyücü ve kızını göle atarlar.
Büyücü ve kızı, tıpkı Prens ve Odette gibi boğulurlar. Kızlar o anda Odette ve Prensin kuğu gölü üzerinden cennete doğru giden ruhlarını izlerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder