19 Kasım 2016 Cumartesi

Tırnak Beyazlatma - Evde kolay ve doğal yollarla tırnak beyazlatma


Merhabalaar, Bugün tırnak beyazlatma tarifi hakkında yazacağım.
Ama önce tırnaklar neden sararır ona gelelim.
Tırnaklar uzadıkça tıpkı saçlar gibi daha çok bakım ister. E bizler gerekli bakımı göstermedikçe sararabilir, soyulabilir, kırılabilirler. Ama bunların içinden en az tehlikelisi sararması. Görsel açıdan çirkin olabilir ama tırnak sağlığı açısından çok da sorun değil aslında.
Hele her gün oje sürüyorsak, tırnak sararması kaçınılmaz. Tırnak hava alsın derler, evet tırnak hava alsın ama havadan çok tırnağımız ışık alsın diyorum. Gün ışığı direkt temas etmese bile çok faydalı.
Mesela ben ojesiz ya da koruyucu şeffaf cilasız duramam. Hele ki tırnaklarım uzunken. Dokunamam birşeye. Ama şeffaf ojemi sürüp bir kaç gün öyle üzerine oje sürmeden kullanırım.
Yine bir saç örneğini vereceğim , konu saç olunca daha bi bilgili herkes ve söylenileni anlıyor. Saç mantığıyla yine bakarsak, Kapalı, türbanlı kişilerin saçları gün ışığı görmedikçe cansızlaşıyor matlaşıyor dökülüyor. Tırnaklarımızda ışıksız kapalı kaldıkça sararıyor işte. Şeffaf ojenin altından da olsa ışık görmeye ihtiyacı var. Ara ara oje kullanmayın gün ışığı alsın.

Ayrıca tırnak sararması genetik de olabilir. Ne yaparsanız yapın bazen tırnaklarınız uzadıkça kendiliğinden sararır ve beyazlatamazsınız. Sadece Beyaz renk veren ojeler kullanabilirsiniz. Oda beyazlatmaz sadece kamufle eder. Onun için sanırım dermatlojik yardım almalısınız.

Ama genetik olarak ya da kan değeri, demir değeri gibi sorunu olmadan tırnak sararmasının bir çözümü burda.
Daha önceki yazımda da söylediğim gibi,(http://ezgicenar.blogspot.com.tr/2016/09/kolay-oje-ckarma-trnak-bakmm.html) Tırnaklarımız uzun ve güçlüyse sararmasında sağlık açısından sorun yok.
Ama görsel olarak daha beyaz olması için de evde kendimiz bir şeyler yapabiliriz.
Öncelikle ben bu yöntemi pek önermiyorum ama bana illa da sorulduğu için yazıyorum.
Biliyoruz ki tırnaklarımız bir çok katmandan oluşuyor. Tırnaklarımızın ilk aşamada en üst katmanı sararıyor ve giderek alt katmanlar sararıyor.
Biz aslında tırnak beyazlatmıyoruz, o üstteki sararmış katmanları yok ediyoruz.
Bu yöntemlerle de tırnağımızın sarı katmanları yok olurken tırnağımız incelmiş oluyor. O yüzden eğer ince yapılıysa tırnaklarınız bu yöntemi denemeyin.
Ben tırnaklarımın en güçlü olduğu dönemde yaptım bu bakımı.

Çok uzatmadan gelelim yönteme. Yukarıdaki fotoğraflarda da gördüğünüz gibi
1 Yarım limon,
1 paket karbonat,
Bir kaç damla badem yağı / Susam yağı / Zeytin yağı.
Yağ konusu size kalmış istediğiniz nemlendiricili yağı ya da hepsinden bir kaç damla olabilir.
Diş fırçası
1 fincan ılık su.


İlk olarak limonla karbonatı karıştırdım, fotoğraftaki gibi köpürüyo sorun yok ama bu normal. Sonra yağlarımı ve ılık suyu ekleyip karıştırdım.
Bu karışımda tırnaklarımı 15-20 dk bekletip fırçayla fırçaladım.
Fırça kullanmasanız da olur.
 Ama bu işlem sonrası tırnak ve tırnak etleriniz müthiş kuruyacak. O yüzden yoğun nemlendirmelisiniz. Vazelin yada benzeri yoğunlukta kremler kullanın. Zeytin yağı, Badem yağı gibi yağlarla yağlayın.
Tırnak beyazlatayım derken kırılmasın tırnaklar.

Bu işlemden önce tırnaklarım.



Bu da işlem sonrası.
Öyle ahım şahım bir beyazlatma beklemeyin bir anda parıldamazlar. Her hafta düzenli yaparsanız zamanla tırnak sararmanız yok olur. Bu bakıma alışır tırnaklarınız ve daha az sararır.
Tırnak sarılığınıza göre her hafta ya da 15 günde bir yapabilirsiniz.

Aynı işlemi karbonat yerine diş macunuyla da yapabilirsiniz o bir tık daha çabuk beyazlatır ama bir kaç tık daha çok kurutur.
Menekşe yağını duydum beyazlatma olarak. En kısa zamanda onu da deneyip sizinle paylaşacağım. En az zarar veren yöntemi bulmak lazım :)

Şimdilik bu kadar.
Sağlıklı günler.:)
Beni Instagram 'dan takip etmeyi unutmayın @ezgicenar

2 yorum: