10 Kasım 2016 Perşembe

Ayakkabı kutusu kaplama - Hediye kutusu - Kendin Yap


Evimizde bir sürü ayakkabı kutuları oluyor. Bu kutularla hediye kutusu yapabiliriz, Ya da aynı görüntü olsun daha düzgün görünsünler diyebilirsiniz.



Ayakkabı kutusu
Yapışkanlı desenli kağıt
Maket bıçak.

Ayakkabı kutularını tamamen açıyoruz. Yapışkanlı kağıdı açıp karton kutuyu ters şekilde kağıda yapıştırıyoruz.Yapışkanlı kağıtlar züccaciyede ya da kırtasiyede satılıyor. Ama yine de bulamazsanız desenli başka bir kağıda tutkal sürerek kutuya yapıştırabilirsiniz. Kutunun şekline göre fazla gelen yerleri makasla ya da maket bıçakla kesip girintili çıkıntılı yerleri de kestiğimiz de dümdüz desenli kağıtla kaplanmış karton elde etmiş oluyoruz. Katlanılan yerlerden tekrar katlayıp kutu şeklini kolayca alıyor.
Aynı işlemi kapak kısmına da uyguluyoruz.

Vee kutular hazır. :)


Bu uygulamayı ben krem kutularına, parfüm kutularına da uyguluyorum. Minik hediyelik kutularımı kendim yapmış oluyorum.
Birbirinden farklı desenlerde üzeri yazılı ayakkabı kutuları dolabımın üzerinde çok çirkin dururken. kapladığım zaman çok daha hoş görünüyorlar.
Birde bi desenli kağıtların silinebilir kaliteli olanlarından almaya dikkat ederseniz, kutuların toz oldukça ıslak bez ile tozunu kolay olur. ;)

4 yorum:

  1. yılbaşı öncesi bu güzel paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılbaşı aklıma gelmemişti 😊 ama evet tam yılbaşı hediyesi icin ucuz ve pratik olacak 😀

      Sil
  2. Aklina gelebilecek her an herseyde bu yontemi kullaniyorum,gercekten cok kullanisli ise yarar bi malzeme. Keske cocuklugumda da olsaymis, defter kitap kaplamakla hic ugrasmazdim 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy gerçekten çocukluğumuzda da olsaymış bu yapışkanlı kağıt. Defter kitap kaplamaktan az canımız çıkmadı. Bu desenli yapışkanlı kağıtlar her şey için ideal aslında. dolap duvar bile kaplanıyor büyük ebatlardakilerle. Büyük ebatlı olanlar heryerde bulunmasa da neyse ki bu küçükler her yerde kolayca var :):):)

      Sil