9 Kasım 2016 Çarşamba

Farmasi Dr. C.Tuna Facial Whitening Cream / Soap - Farmasi Cilt rengini açan Krem ve Sabun


Anti-Imperfection FACIAL WHITENING SOAP for blemish - less skin -Skin Whitening Soap 

İlk olarak Sabundan başlayalım. Ben yıllardır cilt temizliği olarak sabun kullanıyorum. Üniversitede doğal sabun satan bir aktarda Narlı sabun gördüm ve Narlı her şeyi kullanma merakım sayesinde o sabunu aldım. Ve cildim için en iyi temizleyicinin sabunlarda olduğunu farkettim. Çok kuru bir cilt yapım olduğundan sabun evet kurutuyor.  Yoğun nemlendirme kullanıyorum o yüzden.. Bir çok makyaj temizleme ürünü kullanmıştım, kimisi göz yakıyordu kimisi bir kaç kullanımdan sonra leke bıraktı, kimisi de evet iyiydi. Ama sabuna alıştım ve hem ekonomik hem sağlıklı hem de gerçekten etkili.
Gelelim Bu sabun kardeşe :) Bir farmasi danışmanı bana bu seti hediye etmişti. Ben  zaten dediğim gibi cilt temizliğimde sabun kullanıyorum. O yüzden farmasinin bu sabununu da çok merak ettim. Güneş allerjimden dolayı cildimde lekelenmeler oluşmuştu, iyi geleceğini düşünerek kullanmaya başladım..
Sabunun vaadettiği şeyler; Cilt rengini açma, cilt tonunu eşitleme, lekeleri yok etme, pürüzsüz bir cilt..  Tüm cilt tiplerine de uygun diye geçiyor.
Ben ne sonuç aldım ? Bir çok sabun kullandığım için bana çok etkili gelmedi ama cilt tonumu eşitledi belki sabunu uzuuuun süre kullanmam gerekliydi. Bir sabun sonunda çok yoğun olmasa da faydasını gördüm. Bir daha alır mıyım ? Evet alırım güzel sabundu kokusu da çok hafif hoştu. Dermatolojik olarak da test edilmiş bilinen bir marka. Hayvanlar üzerinde test edilmiyor da sanırım.

Anti-Imperfection FACIAL WHITENING CREAM for blemish - less skin 

Kreme gelecek olursak, ben bu ürünü hiç sevmemiştim. Kışın kullanmaya başladım ve çok kuru cilt yapım olduğu için hiç yeterli gelmemişti bana. Nemlendirmesi çok az hatta hiç diyebilirim. Sabunla yıkayıp bu kremi kullanmak hele de kış ayında, hele hele kuru ciltliyseniz. Kabus. Cildi geriyor pul pul krem dökülüyor. Hiç iyi hissettirmiyor. Ben kışın bir kaç kere kullanıp, beğenmeyip anneme vermiştim. Onun cildi yağlı olduğu için o kullanabilir diye.
 Yaza kadar başka nemlendiricilerle idare ettim. Yazın nemlendiricim bittiğinde annem bana bunu geri verdi. "Kullanmıyorum tarihi geçtiyse at" diye. Henüz tarihi geçmemişti ve ben kullanmaya tekrar başladım. Yaz ayında olunca nem oranı yüksekti ve bu krem o kadar iyi geldi ki.
 Güneşten bronzlaşan cildim eski rengine döndü. Sabah akşam sabunlayıp kremi uyguladım. Cildimin yorgunluğunu aldı. Bir canlandı kendine geldi cildim. Yağlı ciltliyseniz kışın da kullanabilirsiniz nemlendirmesi çok az. Kuru ciltliler ciltlerini nemlendirip kullanabilirler. Ya da kremi sürüp üzerine gül suyu sıkabilirsiniz. Ben artık öyle yapıyorum. Sprey şişede gül suyunu kremi sürdükten sonra sıkıyorum daha uzun süre nemli hissettiriyor.
Peki bu kremi bir daha alırmıyım ? Alabilirim ama yazın kullanmalık bir ürün benim için. Kışın yağlı ciltler rahatça kullanabilirler. Ayrıca hiç bir yan etkisini görmedim. Hoş hafif fresh kokusu var.. Temiz bir marka zaten Farmasi. :)

Okuduğunuz için teşekkürler ...
Sağlıklı Günleeer :)

6 yorum:

  1. krem tam bana göre olabilir sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı cilde sahipsen deneyebilirsin tatlım. Ben seni takibe almamışımm hemen bloglarından da takip edeyimmmm :))

      Sil
  2. Kremin nemi tabi bize yetmez :D kese kağıdı gibi kuruyuz bebeğimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kuzum kurulukla başımız belada :* Teşekkürler okuduğun için xoxo :)

      Sil
  3. merhaba ben beyazlatıcı etkisini görüp görmedğini merak ediyorum :)

    YanıtlaSil