7 Aralık 2017 Perşembe

Evde Manikür - Manikür aletlerim - Manikür Rutinim

Selam Güzeller.♥️
Manikürümü kendim mi yapıyorum? Ne sıklıkla yapıyorum?
Nasıl Yapıyorum?
💅🏻
O kadar çok soruluyor ki bu sorular..
Bu yazım sorularınıza cevap olur diye umuyorum.

Öncelikle, Evet, manikürümü kendim yapıyorum. Hiç kuaföre ya da başkasına yaptırmadım.
Manikür konusunda da asla uzman değilim. Yabancı vloggerların, videolarından izlediğim kadarıyla bilgiliyim.

Yaptıklarımın doğruluğu hakkında da çok emin olduğum söylenemez yani.:D
Ama çevremdkiler ellerimi ve bakımımı görüp beğenip nasıl yaptığımı öğrenmek istiyor diye yazayım dedim.



Benim şu an ki kullandıklarım bunlar. 💕

Manikür için illaki bu fotoğraftakilerden olmasına gerek yok. Ben tüm bunları www.bornpretty.com (yurtdışı menşei) sitesinden aldım.
Ama gratis, watsons, rossmann gibi kozmetik marketlerde; hatta tuhafiyelerde bile bu setlerden bulabilirsiniz.

Öncelikle ben özellkle duş sonrası yapıyorum manikürümü. Duşta tırnak etlerim yumuşuyor ve tırnaklarım maniküre hazırlanmış oluyor. Ama tabii ki bi eksi olarak da tırnaklar ve tırnak etleri daha hassas oluyor; o yüzden dikkat etmelisiniz. Evde manikür suyu hazırlayıp 10 dk ılık suda tırnaklarınızı bekleterek de maniküre hazırlayabilirsiniz. (suya bitkisel yağlardan damlatabilirsiniz ama limon damlatmayı pek önermiyorum)
... 
Maniküre başlayalım...

1- Önce tırnak etlerimi yağlıyorum. (cuticle oil) Benim favorim hindistan cevizi yağı ve aynısefa yağı. Ama başka yağlar ya da kütikül için jeller kullanabilirsiniz.(sallyhansen jel baya popüler mesela)
Bir süre yağın emilmesini ve nüfuz etmesini bekliyorum.

2- Yağladığım etlerimi 'tırnak eti itici' (pusher) ile itiyorum. Fotoğraftaki metal iticiyi kullanıyorum çoğu zaman, ama bambu veya portakal çubuğu denilen iticileri daha sağlıklı buluyorum. 
Manikürümü olmazsa olmazı olan 'itme'.  Her banyo sonrası hatta her oje silip yenilemede mutlaka iterim. 

3-Tırnak etlerimi de ittikten sonra, eğer rahatsız eden, fazla olduğunu hissettiğim etler varsa da 'çatal kesici' (fork) ile o fazlalıkları kesiyorum. Keserken çok dikkatli olmalısınız, çünkü benim elim alışana kadar çok kanattım kenarları. Benim de beceriksizliğim olabilir ama yine de dikkat edin siz işte :D O hep gördüğümüz makas gibi olan kesicileri denemedim hiç, o mu daha kolay bu mu emin değilim. Ama zaten çok çok az kesiyorum. Kesmeye alıştırmıyorum.
Kestikçe daha da kesmek isteyecek çünkü.

4-  Ve tırnak etlerimi de itip, kestikten sonra en sevdiğim bölüme geldik. Tırnak etlerimi daha pürüzsüz gösteren 'temizleyici kalem' (remover pen). Törpümsü bi kalem düşünün, ve eğimli olduğu için de tırnak etlerine kolay temas eden ve tırnak etlerinin fazlalığını törpüleyen. 
Bazen vitamin eksikliğinden olayı özellikle yandan kalkan tırnak etleri için de birebir bir şey bu.
Türkiye'de ne isimle satılıyor inanın bilmiyorum, ama bundan sonra gittiğim kozmetik marketlere daha dikkatli bakacağım, bunlardan bulursam mutlaka yedekleyeceğim.

5- Son aşama da tırnakları törpüleme. Ben tırnaklarımı küt kullandığım için sık sık törpülüyorum ki o kütlük bozulmasın. Ki sık törpülemek kolay ve sağlıklı uzamaya da yardımcı oluyor.
Törpülerken tek yne törpülemeye dikkat ediyorum.
Tırnaklarımız bir çok katmandan oluşuyor. Rastgele törpülendiğinde bu katmanlar deforme olup ayrılıyor. Tırnak soyulması ve kırılması da kaçınılmaz oluyor tabii. Ya sağa ya sola; hangisi sizn kolayınıza geliyorsa hep aynı yöne törpülemeye çalışın. 
Bir de ben yanlardan hafif daraltıyorum. Daha ince ve uzun görünmesi için. Tırnaklarınız güçsüzse yanlardan törpülerken daha dikkat edin. Çünkü zayıf tırnaklar daraltırken kırılabilirler. 
Ben sık sık yağladığım için çok şükür kolay kolay kırılmıyorlar.

Törpü seçimi de size kalmış, kağıt törpüler daha dayanıksız olurlar. Daha ufak değişiklikler yapmak isterseniz kağıt törpüler idealdir. 

Ama kısaltmak içib törpü kullanacaksanız kağıt törpü yeterli gelmeyecektir. Metal törpüler daha keskin olduklarından, onları tercih edebilirsiniz.

Cam törpüler var bir de. Onlar da orta dereceli törpüler bence.Ne kağıt törpüler gibi dayanıksız ve hafif, ne de metal törpüler gibi sağlam ve keskin. 

Sizin ihtiyacınıza göre dilediğinizi seçebilirsiniz. Ben günlük kullanımda çok fazla kısalmasın, daha yumuşak ve az törpülensinler diye kağıt törpü tercih ediyorum. 

Memnunum da.. 


Ve tadaaaaa.. İşlem tamam. 

Bu işlemden sonra ben, doğal, soğuk sıkım hindistan cevizi yağıyla ya da Farmasi Aynısefa yağı özlü Krem-Balsam ile tekrar tırnaklarımı, tırnak etlerimi ve tırnak içlerimi ellerimi kremliyorum. Masajla emilmesini sağlayıp öyle cilalıyorum.

Her duş sonrası olmasa da genel olarak yaptığım manikür rutinim bu şekilde..Yazarken çok uzun gibi olmuş olabilir belki ama eli alıştığı ve rutine bindiği için 5-10 dk sürüyor. 
Düzenli olarak yaparsanız eminim faydalı olacaktır. Evde kendi manikürünüzü kendiniz yapabilirsiniz.

Okuduğunuz için Teşekkürler. Bakımlı Günler..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder