8 Haziran 2015 Pazartesi

Kasnak - Etamin - Kanaviçe Fikirleri



Henüz bu Kasnak, Kanaviçe işine başlamadım ama bu fikirler öyle güzeller ve öyle ilgimi çekiyorlar ki, Odamın bir duvarını onlarca bu kasnaklar ile  doldurmak istiyorum. Eskiden annelerimiz çok yaparlarmış, şimdi tekrar popüler ve çok da şık.

Yapılışına youtube'dan baktım zahmetli ama zor değil.

Büyüklü küçüklü kasnaklara, geniş gözenekli bu kumaşları sıkıca geçiriyoruz. Gözenekler ne kadar büyük o kadar kolay ama ne kadar küçük olursa da o kadar detaylı kıvrımlı oluyor. Count deniliyor sanırım o gözeneklere. (16 count luk bir kumaş 25'ten daha geniş mesela.) .
İğne olarak da bildiğimiz iğnelerin sivri olmayanları parmakları delik deşik etmeme açısından daha sağlıklı :D
İpler de tuhafiyelerde, yüncülerde kolayca bulacağımız kat kat ince ipler yumağı. :) En eğlencelisi de rengarenk ipler :)
Şablon seçimi de eğlenceli aslında. İnternet'ten  araştırdım da o kadar çok şablon var ki. Hepsi birbirinden güzel. Karar vermek zor. Daha fazla ve daha farklı şablonları dergilerde  de yayınlıyorlar.
Anchor Butik Dergisi, Tuva Yayınlarından çıkan kanaviçe kitapları, Creation Point de Croix(fransız dergi), Crossstitcher Magazine(İngiliz dergisi). Bu işe kaptıracaksanız kendinizi bu dergilere üye olup takip edebilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder