4 Aralık 2016 Pazar

Tırnak Bakımı - Kolay Oje Çıkarma

Tırnak Bakım Rutinim

Merhabalar, :)

Instagramdan son zamanlarda tırnaklarım hakkında çok fazla soru alıyorum. Özel bakımım var mı? Neler yapıyorum ?

Tırnaklarım kırılmıyor mu ? soyulmuyor mu ? sararmıyor mu? Elbette kırılıyorda, soyuluyorda ve kesinlikle sararıyor. Ama ben kırılmalarımı aza indirdim. Çok ince ve kuru yapılı tırnaklarım var. ve açıkcası tırnaklarım hep sorunlu olmuştur.

Her neyse önce ben tırnaklarımın kırılması ve soyulmasını nasıl aza indirdim onu anlatayım. İlk olarak oje sil-sür derken hem ojenin hemde oje silicilerin zararlarına maruz kalan tırnaklar nasıl soyulup kırılmasın değil mi.? Ben çok ca oje sürüp sildiğimden bu işlemi daha az zararlı hale getirdim.

Fotoğraftaki gibi pamukları minik minik parçalara ayırıyorum. 10 minik parça :) emin olun böyle hem ojeler daha çabuk çıkıyor, hem tırnaklar daha az zarar görüyor, hem de çok da az pamuk harcamış oluyoruz.
Pamukları tırnak boylarınıza göre ayırın ki tırnağımızı kapladığımızda açıkta kalan alan kalmasın.


Oje silmek içinse ben Farmasi kullanıyorum şuan.
- Ama mümkün oldukça aseton içermeyen oje siliciler kullanmak daha iyi. Aseton tırnağın en üst katmanlarını da alıp götürüyor ve havayla yeni temas eden alttaki katmanlar kurumaya meyilli oluyor. Tırnak kuruması demek soyulup kırılması demek bence. :D Gratis yada watsons gibi kozmetik mağazalardan özellikle aseton içermeyenleri alın derim :) Sakın sakın saçma sapan bilmediğiniz markaları tırnağınıza temas ettirmeyin. ne kadar ucuz olursa olsun kanmayın. tırnağınız daha değerli cebinizdeki üç kuruştan -

İşte böyle pamukları oje siliciye batırdıktan sonra tırnaklarımızı pamukla kapatıyoruz. Oje silicili pamukla tırnağı ileri-geri ittirmek yerine oje silicinin ojeye işlemesini bekliyoruz. Pamuğa döküp rastgele temizlemektense böyle yaparak tırnak katmanları daha az zarar görüyor. 
Bu şekilde 30 saniye bekledikten sonra yavaş hareketlerle ovarak tırnağımızı temizlemiş oluyoruz. Bekleme süresi silicinin kalitesine bağlı Benri marka asetonlarda daha kolay temizlerken Farmasi aseton daha uzun sürede çıkardı. 
İşlemi birkaç kere yapınca bekleme süresini de aseton miktarını da siz ayarlarsınız zaten.




İşte temizlenmiş hali. Ben asetonla yada siliciyle tırnaklarımı temziledikten sonra ellerimi bi güzel ılık suyla yıkarım. Silicilerin kimyasalları ellerimde kalmasın diye.
Kesinlikle asetonla silip ardından ellerimi yıkamadan oje felan sürmem..
Bi şekilde o kimyasalların gitmesi gerektiğini düşünüyorum ne kadar az temas edersek o kadar iyi :)
Bu arada işaret tırnağım nazara gelmiş olabilir ki yıldızım düşük sanırım çok çabuk nazar değer. Bir de işaret tırnağımı alet olarak kullanmışlığım da var. Yeni ürünlerin jelatini açmak gibi mesela. Çoook zararlı kızlar aklınızda olsun tırnaklarınızı alet olarak kullanmayın.

ve tırnak sararmasına da gelecek olursak, o bir kaçınılmaz son. Hergün oje sürüyoruz, kimyasallarla siliyoruz. Havasız kalıyor. Ne kadar limonlasak da kalıcı çözümünü henüz bulamadım. Diş macununu limon suyuyla karıştırıp fırçayla fırçalamak ya da törpülemek gibi çözümler var aklınızda olsun. Ama ben önermiyorum. Çünkü üstteki sararan katmanları yok etmek oluyor o. Ki tek katman değil bir kaç katman sararıyor ve o yöntemlerle biz o katmanları da yok ediyoruz aslında.
Sağlıklıysa, kalınsa ve en önemlisi kırılmıyorlarsa sararmayı da dert etmeyeceksiniz. Kamufle etmek için base coatları kullanabilirsiniz bir kaç ton beyaz görünüyor. Ama silince yine sarı haberiniz olsun :D
Benim can canım kremimle tanışın işte.(Themra Aynı Sefa Yağı özlü krem) Geçen sene mistik yağ vardı. O üretimden kalkınca kendim evde limon yağlı jojobalı karışım denedim. Ama tutturamadım. Farkettim ki limon tırnağı beslerken kurutuyor da. Benim de en önemli sorunum kuruluk. Kendi el/tırnak nemlendiricilerimi kullanıyordum ama yeterli gelmiyordu bana. Beni takip edenler bilir ne kadar kuru cildim olduğunu. Bu aynı sefa yağı özlü kremde tırnak için felan değil aslında. Ben çok kuru yapılı olduğumdan aktarım bunu yüzüm için vermişti ama vazelin gibi katı sert bir krem olunca yüzüme yedirmekte zorlandım. Atmaya da kıyamadım elime tırnağıma sürim madem dedim. Tamamen şans ederi keşfettim bunu. Onca tırnak kremlerinden daha faydasını gördüm.
Tırnak etlerim de dahil olmak üzere yuvarlak hareketlerle tırnağıma masaj yaparak sürüyorum. Hatta bekliyorum emiyor resmen :D Sonra yine sürüyorum.

İstediğim kadar nemlendirdikten sonra ise Mucize ürün diyebileceğim Kalyon tırnak sertleştiriciyi sürüyorum. Mucize diyorum çünkü bugüne kadar bir çok base coat denedim. Hatta denemediğim kalmadı diyebilirim. pahalı markalardan da aldım ama bunun kadar işe yarar ürün görmedim.

Eğer üzerine oje süreceksem tek kat, oje sürmeyeceksem iki kat uyguluyorum. :)

Hala denemediyseniz hemen deneyin ben bitmeden almaya çalışıyorumm. Kaç kutu bitti saymadım :)

( Daha detaylı bir tırnak bakım rutinimi Tırnak Bakımım - Tırnak Bakım Kremim yazısına tıklayarak bakabilirsiniz )



. Bence problemli tırnaklarınız yoksa dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta var. bunları yaparsanız Asla sorun yaşamazsınız.



1-Tırnakları araç olarak kullanmayın
2-Tırnaklarınızın kurumasına izin vermeyin
3-Ojenizin altına mutlaka base coat kullanın - base coatsız gezmeyin hatta :D

İşte Sonuç :) :)
Instagram Nailart/Blog hesabım @ezgicenar
Beklerim..



Sağlıklı Günler :)

7 yorum:

  1. Çok yararlı bir yazı olmuş, önerilerini ben de uygulamak istiyorum. Kalyon bence de efsane bir ürün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Umarım sende de faydalı olur. ;) ;)

      Sil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş, notlarımı aldım hemen 😊 benimde ayak tırnaklarım çabuk sararıyor, kantaron yağını duydum..un ile çok koyu kıvamlı olmayan krem kıvamına getirip tırnaklara sürüp bir gece bekletiyormuşuz..kuruyunca dökülebileceği için gazlı bez tarzı bir şeyle sarılmalı ve düzenli uygulanmalıymış..bakalım deneyeceğim, zararı yok nede olsa, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kantaron yağının beyazlatmaya yaradığını bilmiyordum. Menekşe yağını da duydum. ikisini de deneyeceğim. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Çok faydalı bir yazı olmuş, notlarımı aldım hemen 😊 benimde ayak tırnaklarım çabuk sararıyor, kantaron yağını duydum..un ile çok koyu kıvamlı olmayan krem kıvamına getirip tırnaklara sürüp bir gece bekletiyormuşuz..kuruyunca dökülebileceği için gazlı bez tarzı bir şeyle sarılmalı ve düzenli uygulanmalıymış..bakalım deneyeceğim, zararı yok nede olsa, sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bilgiler icin tsk ler.Kendimi bildim bileli hep uzun tirnakli oldum.Son donemletde cok prb li olmaya basladi.Denemedigim sey kalmadi, olmadi olmadi.takma tirnaklar kullandim,mahvettim parmaklarimi😣 Bu bilgileri kesinlikle uygulayacagim,dilerim sonuc sizin ki gibi olur.Cook cok tsk ler.Elleriniz, tirnaklariniz harika❤💖 masallah masallah😚 sizi instagramdan takip ediyor olacagim. Ben @gelincicegi_perisi bu arada.Kocaman sevgiler💖

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil