28 Aralık 2016 Çarşamba

TIRNAK BAKIMIM ve TIRNAK BAKIM KREMİM - Aynı Sefa Yağı Özlü Krem (Themra) - 50cc


Themra Bitkisel Ürünler
Aynı Sefa Yağı Özlü Krem


Merhaba nar taneleri okuyucularım :)
Daha önceki tırnak bakım yazımda bu kremden bahsetmiştim ve detaylı olarak yazacağımı da söylemiştim..
Sonunda yazabildim.. :) Neyse gelelim bu kremin kerametine.
Bu krem aslında tırnak kremi felan değil. Aktarıma gitmiştim ve yüzüm için aşırı yağlı bir krem istedim. Çok kuru cildim var, gece yatarken ya da makyaj öncesi baz olarak kullanırım diye. Aktarımda bunu önerdi. Ben de aldım.
Bir hafta kullandım ama yüzümde allerji yaptı. Aşırı yağlı olduğundan makyaj altına kullanıp güneşe rüzgara maruz kalmamam gerekirmiş.
Bende kremi atmak istemedim ve yağlı yapısı olduğundan elime ayağıma iyi gelir diye başladım.
Amacım kutu bitsin elimde kalmasındı. Çok yağlı olduğu için yoğun nem sağladı elime ayağıma dolu dolu kullandım. E tabi biran önce bitmesini de istiyodum.
Öyle böyle kullandım ve bitirdim. Elime o kadar iyi geldi ki diğer el kremlerinin bana yeterli gelmediğini farketmemi sağladı. Ve daha önemlisi ben bu kremin tırnaklarıma çok iyi geldiğini farkettim. Tırnaklarım biraz uzasa uçları soyulmaya başlar en son olarak da tam uzamadan kırılır ya da yandan çatlardı.
Ciddi anlamda tırnaklarım şuan hayatımdaki en uzun boyda. Ve daha önce tırnak boyundan rahatsız olup her gün törpüyle kısaltacağımı söyleseler inanmazdım.
Instagram hesabımdn takipte olanlar bilirler şuan ki tırnak boyumu.
Mesela takma olduğunu düşünenler çok oluyor :)
Neyse gelelim kreme;

Krem fotoğraftaki gibi katı, hatta baya katı kıvamda. Yaz aylarında yumuşuyordu bende tırnak kalınlığımdaki bir nailart fırçamla tırnağıma sürüyordum.
O kadar yoğun ki fırçayla az miktar sürdüğümde bile yeterli oluyordu.
Havalar soğudu ve krem katı formuna döndü bende parmak ucumla hafif hafif alıp sürüyorum.
Çok az bir miktar bile yeterli olduğundan 50cc krem çok uzun süre gidiyor.

İçeriğine bakacak olursak aşırı doğal, aşırı bitkisel, aşırı aşırı temiz.
Vazelin, Aynısefa yağı, Kayısı yağı, Yasemin yağı,Bergamut yağı, Menekşe yağı, Gül yağı,Karabaş yağı, Mersin yağı, Papatya yağı, Susam yağı, Tatlı badem yağı, Havuç yağı, Jojoba yağı ve Balmumu.
Bi benim yağımı sıkıp koymamışlar resmen. Ama bende yararlı bişey olsam eminim beni de koyarlardı.
Şaka bi yana ciddi anlamda bitkisel ve doğal bir ürün.
Vazelin en iyi bildiğimiz nemlendirici.
Kayısı ve Gül yağı tedavi edici onarıcı,
Menekşe yağı tırnak beyazlatıcı,
Susam yağı, tatlı badem yağı ve Jojoba yağı ise tırnak güçlendirici.
Diğerlerinin de elbet bi faydası vardır ama bildiklerim bu kadar.

Bu kremi keşfetmeden önce evde ben kendim bakım yağı hazırlamıştım. Ama muhafaza etmek zor oldu uzun süre kullanamadım. Badem, Susam ve Jojoba yağını karıştırıp bakım yapıyordum her hafta.
Ama burda adamlar hepsini hatta daha fazlasını bir araya getirmişler.
İçindeki balmumu da katı halde kalmalarını sağlıyor sanırım. Katı olması sürülmesi için daha kolay olmuş.

Şimdi ben bu kremi nasıl kullanıyorum ne sıklıkla kullanıyorum ve ne gibi sonuçlar aldım anlatayım.
İlk önce asetonla ojelerimi çıkarıyorum. Ki bunun kolay yöntemini ve nasıl yaptığımı daha önceki bi yazımda anlatmıştım.
O yazımı okumadıysanız okumak için BURAYA tıklamanız yeterli.
Asetonla ojeler çıktı. Ben hemen ellerimi ılık bir suyla sabunlayarak yıkıyorum asetonun kimyasal kalıntıları kalmasın diye. Aseton ojeyi temizlerken tırnağa da zarar veriyor çünkü.
Ellerimi ılık suyla yıkadıktan sonra hemen bu kremi az az tırnak etlerime masaj yaparak tüm tırnaklarıma sürüyorum.
Masaj yaparak diyorum çünkü masaj önemli. Tırnak etleri de dahil olmalı buna.
Saç bakımı yaparken nasıl saç diplerini yağlar masaj yaparak yediririz. Aynı o mantık. Tırnağımız da saçımız gibi kökten uzuyor ve kökünü güçlendirmeliyiz.
Bu kremi her oje silip yenisini sürmeden önce aynı şekilde uyguluyorum..
Metal olmayan tırnak itici yada kürdan kullanarak nemlendirdiğim tırnak etlerimi geri itiyorum. Tırnak etlerimi çok mecbur kalmadıkça kesmiyorum
Ve bugüne kadar da manikürümü hep kendim yaptım.Tırnak etlerimi iterek.
Nemli tırnak eti çabucak itiliyor ama siz yine de canınızı acıtacak şekilde yapmayın. İyi olsun diye yaralayıp kanatmayın etlerinizi.
Evet tırnak etlerimi de ittirdikten sonra tırnak güçlendirici sürüyorum. Kalyon tırnak sertleştiricisini kullanıyorum ben. Bana en iyi gelen o oldu.
Güçlendirici üzerine oje sürmeyeceksem iki kat uyguluyorum. Sert olsun gün içinde darbelere karşı tırnak dayanıklı olsun diye.

Veeee sonuç burada...


Fotoğrafta hiçbir renk ayarlaması yapmadım.

Bitmediii kızlar.
Önerilerim bitmedi bitmiyor.
Tırnağınızın güçlü olması için bunları yapmak yetmez. Daha ne yapalım demeyin. Eğer güçsüz tırnak yatağınız / yapınız varsa, ve güçlenmesini istiyorsanız bazı şeyleri de yapacaksınız.

En önemlisi tırnağınızı araç olarak kullanmayın. Bir şey açarken tırnakla değil parmağınızla yapın. Bi yerinizi kaşırken bile tırnaklamayın :D

İkinci olarak elleriniz suyla çok temas etmesin. Mümkün oldukça eldiven kullanın yada suyla her temas sonrası kremlenin.

Birde tırnak törpüleme konusu var. Tırnaklarınızı tek bir yöne törpüleyin. Sağa sola rastgele hareketler tırnak katmanlarına zarar verir.  Kağıt törpü en sağlıklısı.
Vahşi doğadaki yırtıcı kuşları düşünün, avlanmadan önce tırnaklarını yere sürterek keskinleştirip güçlendirirler. O mantıkla bizde tek yöne yapalım, Aman ha kısalır törpülemiyim demeyin. Az da olsa ara ara törpüleyin ki o vahşi kuşların tırnakları gibi güçlensinler.

Son olarak beslenmenize dikkat edeceksiniz. Bu sadece tırnak bakımı için değil tüm vücudumuzun bakımı için geçerli.
Yukarıda anlattıklarım tırnağa yapılan dış bakım.
 Ama içeriden de desteklemeliyiz. Her gün en az 2,5 lt su içmeli, taze meye sebze tüketmeliyiz. Hayvansal gıdalarda önemli tabi. Her vitamin girmeli vücuda.

Beni Instgramdan takip edenler iyi bilir. Neredeyse her gün meyve, süt, ceviz,kuru üzüm gibi şeyler paylaşırım. Hep içten de iyi beslenin derim. Bunlar önemli.

Sonuç olaraak; Ben burada bu kremin adını verdim ama illa ki bunu almanız gerek değil.
Ayrıca aynı krem belki size iyi gelmeyebilir. O yüzden bu kremi alın demiyorum. Bulursanız alın ama sırf bu krem olsun diye internetten güvenilir olmayan bir yerden belkide orijinal olmayan bir ürün alacaksınız daha kötü olacak.
Demek istediğim " Düzenli "olarak bu işlemi vazelinle yaparsanız da ben iyi bir sonuç alacağınızı düşünüyorum. Vazelin olur, ya da badem yağı,susam yağı, jojoba yağı alıp kendiniz karışım yapıp fırçayla kendiniz yağ bakımı yapıp uygulayabilirsiniz ;) Önemli olan düzenli bakım.
Öyle ha deyince uzayıp güçlenmeyecek, Ben bu kremi kullanırken önce kırılmalar olmadı değil. İlk önce kırıldılar eski zayıf tırnaklarımdan arındım. Sonra kökten gelen tırnak güçlü geldi. Onca ojeye rağmen şuan iyi durumdayım.
Ne olursunuz nazar değirmeyin ağlarım valla :D

Uzunca bir yazı olmuş. Sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim. Umarım faydalı olur.
Sağlıklı günleer.

Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın @ezgicenar
xoxo

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bitkisel Ürün Nedir
    hakkında burada da biraz bilgi var. Bitkisel ürünler hakkında yeterli bilgiye ulaştım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil