8 Ekim 2016 Cumartesi

Kolay Pizza Yapımı - Bayat ekmekle pizza

Merhabalar :) 
İlk defa yemek tarifi paylaşıyorum. Düşünün artık ben bile yapabildiysem herkes yapar :D
Pizza sevmeyen pek az insan vardır. Günün her öğünü her saati yiyebilecek insanlar tanıyorum, ki bu insanlardan biri de benim. Bıkmadan usanmadan pizza yerim sanırım :D
Özellikle gençlerin ve çocukların çok sevdiği pizza yapmak aslında zor değil. Kahvaltıda değişiklik olsun diye yapılabilecek ya da misafirlikler için çayın yanına ufak atıştırmalıklar için ve yahut piknik için ideal bi pizza tarifi ereceğim size. birçoğunuzun annesi yapıyordur ama bilmeyenlerle bu fikri paylaşayım..


 Malzemeler den başlayalım o zaman.

Domates -2
Biber - 2
Peynir 
Sucuk
Yumurta- 2
Bayat ekmek
Sıvıyağ
Salça
Margarin

Aslında malzemeler size kalmış. İçine eklemek istedikleriniz ya da çıkarmak istedikleriniz olabilir. O yüzden ben kaç adet olduğunu yazmadım. Kendim yaparken kaç tane neyden ekledim tabi ki söyleyeceğim.



İlk önce ekmekler tepsiye yapışmasın diye tepsiyi margarinle yağlıyoruz. Dilerseniz yağlı kağıt da kullanabilirsiniz. Tepsiyi yağladıktan sonra bayat ekmekleri ince ince dilimleyip tepsiye diziyoruz. Bayat ekmek tercih edin çünkü taze ekmek yumuşak gelir e dilimlerken sorun yaşarsınız içi hamurlaşır. Pişerken de hamurlaşma riski var..
Bir de ben bir bütün ekmek bir dikdörtgen tepsiye tam geldi. En küçük köşe kısımlarını koymadım tabi. Sizde tarifi bir tüm ekmeği baz alarak not edebilirsiniz.





 Ekmekleri dizdikten sonra bir dolu çorba kaşığı salça ile iki çorba kaşığı suyu ocakta biraz pişiriyoruz. Domates salçası kullanacaksanız salçayı artırabilirsiniz. Ben ev yapımı biber salçası kullandığım için az salça bile renk ve tat verdi.

Bu karışım pizzanın sosu olacak. Ben salçayı çok sevdiğimden sossuz olmaz dedim.



Hazırladığımız salça sosu eşit oranda tepsideki ekmeklerin üzerine sürüyoruz. kaşıkla sürebilirsiniz yada fırça daha kolay olur.

Şimdi gelelim pizzanın üzerini hazırlamaya. :)


İşte burada zevkiniz konuşacak . Ne eklemek isterseniz belli miktarda ekleyin. Ben 2 ortaboy domates, 1 yeşil- 1kırmızı biber ve parmak sucuğun yarısından fazlasını kullandım. Kolay pişen malzemeler tercih edin bence. Bu üçü de ayı anda fırında çok rahat pişerler. Sosis, zeytin alternatif malzemeler :))
Tek dikkat etmeniz gereken şey minik minik doğramak. Bunları ekmek dilimlerinin üzerine konulacağını düşünürseniz ufak dilimler daha kolay olur.

Malzemeler tamam. Şimdi 2 yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ ve peynir ekleyeceğiz. Bunlar tüm malzemelerin bir arada kalmasını sağlayacak dağılmasını önleyecek. Pizzada akla gelen peynir kaşar olsa da beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Hatta ben beyazı daha çok severim. Burada rendelemesi daha kolay geldiğinden kaşar kullandım ama.
Dilediğiniz baharatı ve tuzu eklemeyi unutmayın :)


Malzemeler tamam ve hepsini karıştırıyoruz. Kabul ediyorum, görüntü biraz bulanık ama hiç sorun değil. Her pizza karışık olur böyle :D

Hazırladığımız karışımı kaşıkla tepsideki ekmeklerin üzerine koyuyoruz. Eşit olmsı için önce birer kaşık koyun. daha sonra artan karışımı dağıtın.

Pişirmeye gelince;  Önceden 5 dk ısıtılmış fırında 180 yada 200 derecede 20 dakikaya yakın pişiriyoruz. İlk 5 dakika ben fırının altını üstünü açıyorum. Fan açmıyorum. 5 dakika sonra ekmeklerin altı yeteri kadar kızarmıştır diye altını kapatıp sadece üstünü açık bırakıyorum.
veee işte pizzamz hazır, Afiyet olsun.. :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder