4 Şubat 2016 Perşembe

Kazak Süsleme - (Düğmeler)


Bir 'Kendin yap' etkinliği yine :)

Düz kazağımızın yakasını süsleyerek daha dikkat çekici bir hale getiriyoruz. Ben eğlenceli birşeyler olsun istedim. O yüzden tuhafiyelerde Bebek düğmelerinden fotoğraftaki cicileri seçtim. Bebek düğmeleri adı altında o kadar güzel düğmeler var ki inanılmaz çekiyorlar beni. Karakterime en uygun maşa oje makaslı olan seti seçtim ve kazağımın yakasına diktim.

Sizinde düz kullanmaktan sıkıldığınız ya da yakasını eğlenceli hale getirmek istediğiniz kazaklarınız, t-shirtleriniz varsa bu şekilde canlandırabilirsiniz. Düğme dikebilen herkes yapabilir :)

Eğlenceli Günler ;)





2 Şubat 2016 Salı

Temel Bakım Alışverişim



Minik bir kozmetik alışverişim, en temel olmazsa olmazlarla ;)

İlk olarak Essence Soft&Natural make-up long-lasting fondotenden bahsedeyim, Ben 02 Sand Beige denedim. Beyaz tenli olduğumdan istediğimden biraz daha koyu geldi aslında. Ama kıvamı ve kalıcılığı süpper :) Kuru ciltliler altına nemlendirici ya da makyaj bazı kullanmalılar, yağlı ciltler yada karma ciltler için ideal bir fondoten. BB kremler kadar hafif değil belki ama kesinlikle yoğun tabaka bırakan bir fondoten de değil. Ben epey memnun kaldım diyebilirim. Hassas cildim olmasına rağmen sivilce allerji de yapmadı. Kışın değil ama yazın bronzlaşınca tonu uygun olur kullanırım :)

İkinci olarak Elseve Extraordinary Oil, saç bakım yağına gelelim. İlk üretimler cam şişedeydi ama artık plastik şişede ve çeşitlendirdiler. Yine de geçer not alabilir. Benim saçlarım boyalı olduğundan kırmızı kapak-boyalı saçlar için olanı aldım ama bu sadece boyalı saçı parlak gösteriyor. diğer sarı kapak-bakım olanı daha çok övüyorlar. Banyo sonrası nemli saça uyguladım ben ama banyodan önce maske olarak da kullanılabilir. Düzenli kullanmak şart tabi. kullanmayı bıraktım ve tekrar matlaştı saçlarım. Kalıcı bir bakım değil.

Şimdi gelelim Maybeline Baby Lips Sticklere.. Sarı olan renksiz, turuncu olan vişneli hafif kırmızılık veriyor. Sarı turuncuya göre daha nemlendiricili ama renk vermiyor :) Gece yatarken sarıyı kullanıyorum, turuncu vişneli olan da her daim çantamda. Ruj sürmeden önce bile sürüyorum. Rujumun rengini 2 ton açıyor orasıda ayrı mesele ama şu kış aylarında kuru dudaktan iyidir :)

Son olarak Cecile Miss Volume Mascara.. Şişesine vurulup aldım. Gold şişenin üzerine kadife çiçek desenleri çok hoş geldi bana. Günlük kullanıma uygun, uzunluk hacim gibi extra özellikleri yok, Ama tortu şeklinde kalmıyor. Top top olmuyor kirpikler. Kirpikleri zaten uzun yada hacimli olanlar hafif bir mascara düşünürlerse bunu kullanabilirler. Çok doğal duruyor :))