30 Eylül 2015 Çarşamba

30.09.2015 - Nar Gibi



Nar gibi denilince akla ilk kırmızılığı gelir değil mi? Bugünkü yazımdaki 'Nar gibi' ifadesi kırmızılıkla ilgili olmayacak.

 Şuan Türkiye çok karmaşık bir dönemde. Aşırı kutuplaşmış ve öfke dolu insanlara dönüştük. En ufak bir olayı büyüterek, abartarak iyi tarafı hiç yok gibi olumsuz yönden bakar olduk. Gerek siyasi gerek sosyal her durumda, bir eleştiri, memnuniyetsizlik içindeyiz. Ve bu can sıkıcı durumda millet olarak tepkimizi göstermeli ve bir şeyleri düzeltmeye kendimizden başlamalıyız. Siyasiler üzerine düşen görevleri yapamıyorsa toplum olarak bilinçli olmalı ve Millet olarak güçlü olmalıyız. En ufak olayları büyütmemeli, canımız yanınca bizde başkalarının canını yakmaya çalışmamalıyız.. Haklı durumdayken haksız duruma düşmek gibisi yok.

Biz Nar gibi olalım; NAR
 İçinde yüzlerce irili ufaklı, farklı renk tonlarında taneleri olan ama dışarıdan tek bir parça olan ve bazen ekşi bazen tatlı olan ,bir meyve nar. Bloguma adı veren bu meyve; bolluk, bereket, birlik dirlik demektir.. İşte bizde Türkiye vatandaşı olarak böyle olalım. Nar gibi. İçimizde ne kadar değişik düşüncede, karakterde, ırkta olsakta dışarıdan tek bir parça olalım. Parçalanırsak dağılırız bunun farkına varalım. Bir olalım, Nar olalım..

3 Eylül 2015 Perşembe

Yamalı Nailart - Patch Nailart


Bugün yamalı nailart yapalım dedim. Rengarenk bir şeyler olsun istedim. :)
Kağıt bandıyla rastgele ya da bant kullanmadan da ojeyle kesikler atıp ardından siyah ince fırçayla sınırları çizip yama efekti ekledim.. Yeşil Pastel 06, Mor Flormar M120, Pembe Flormar M117, Turuncum ise Eva rose serisi ve numarası yok. :/

Yaparken pek birşeye benzemiyor aslında. En son o yama çizgilerini ekledikten sonra güzel geliyor göze.. Tırnaklar ne kadar uzun geniş olursa o kadar güzel olur. Ben her gün Oje-Aseton derken sağlıklı tırnaklarım yok :( Ne kadar limon bakımı koruyucu da kullansam da yine de çok güçlü değiller. Ojeden daha çok aseton yıpratıyor tırnakları ama nailart sevdamdan vazgeçemediğimden olan tırnaklarıma oluyor. Ah ah neyse :) Günün Nailartı buydu.

Birde şu sıralar Instagram'da Yves rocher Türkiye sayfasının yaptığı bir etkinlik var. #renklerindili tagiyle renkli fotoğraflarınızı paylaşıp yves rocher'ın birbirinden güzel ve doğal tırnaklara zarar vermeyen ojelerinden kazanma şansı yakalayabilirsiniz.

:) Sağlıklı tırnaklar :*