30 Ağustos 2015 Pazar

30 Ağustos Zafer Bayramı AY YILDIZ Nailart


Türkiye şu aralar çok ağır bir sınavdan geçiyor. Bayrağımız toprağımız vatanımız büyük bir tehlikede. Vatan Sağolsun diye diye bir çok gencimiz ŞEHİT oldu, evlere ateşler düştü. Haberleri açmaya korkar olduk. Her gün gelen onlarca Şehit haberi evimizi ocağımızı yüreğimizi yakıyor.

Tam da şu zamanlarda Ata'mızı Bayrağımızı anmak lazım. Evlerimize kapılarımıza mümkün olan her yere şanşı Türk bayrağını asmak "BEN TÜRK'ün" diye bağırmak istiyorum. Ülkenin dört bir yanında Türklük gururu kabarmış vatandaşları görmek istiyorum.

30 Ağustos 1922'de Zafer, ilan edildi ve ilk olarak 1923'te Zafer bayramı kutlandı.90 küsür yıldır Zaferimiz kutlanıyor. Rabbim Nice yıllar yıllar boyunca bayrağımızı dalgalandırsın. Toprağımızı korusun. Ata'mızın bize bıraktığı sınırlar bozulmasın.Türk hisseden herkesin Zafer bayramı kutlu olsun.

Bugünkü Nailartım aşırı derecede aşk sevgi bağlılık içeriyor. İlk önce AtaTürk'e bize bu ülkeyi bıraktığı için minnet duyuyorum. Sonra da Anne-Baba'ma beni böyle güzel, özel manevi duyguları aşılayarak, bayrağın kutsallığını bilmemi sağlayarak yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum..

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


24 Ağustos 2015 Pazartesi

Siyah Beyaz Kırmızı Altın Nailart ( Black White Red Gold)


Nailart yapmak için örneklere ya da daha önce yapılmış fikirlere gerek yok. İlham her yerde. çevremizdeki herşey bize bir ilham verebilir. İçimizden gelmesi yeter.
Bu kupa bana internetten tanışıp canlı görmediğim sesini bile bilmediğim güzel kalpli arkadaşlarımdan birinden geldi. Kargo şirketi sağolsun kupayı bana 12 parça olarak teslim etti. Yurtiçi kargo kesinlikle her zaman bir sorun yaşatıyor bana sağolsun.
Neyse ... Ben hediyelere çok kıymet veririm. Hele de beni hiç görmediği halde gönlünden kopup hediye gönderilmişse ayrı bir mest oldum. Kırılmış tüm paraçaları yapıştırdım. kırıntıları bile yapıştırdım. eskisi gibi sapasağlam oldu.
Ama sadece yapıştırmakla yetinmedim birde nailarta dökmek istedim. Aynısı olmasa da renk tonlarını tutturabildim diye düşünüyorum.
Gold ve kırmızı ojeler Golden Rose'un Nailart serisinden ince uçlu fırçaları olan ojeler. Siyah ve beyaz da; Flormar 313 Black minimalism(siyah) ve Flormar JL01 Pure milk (beyaz) ojeleri.

Güzel ilhamlar  ^^



Simli, Parıltılı, Glitter Nailart


Bugün Düğün nailartı olarak da kullandığım bir fikir sizlerle ^^ Simli taşlı Parıltılı olan şeyleri çok bir severim. Tırnaklarımda da kullanmak istedim. Altın rengi ya da dore rengi bir ojenin üzerine tuhafiyeden aldığım simleri döktüm. oje daha kurumadan döktüm fırçayla da yandaki siyahın üstüne de biraz döktüm. En son üzerini şeffaf cilalamak gerek dökülmemesi için.

İyi denemeler ^^



12 Ağustos 2015 Çarşamba

Uğur Böceği Nailart Yapımı - Ladybug Tutorial


Bugün ki nailart fikrim uğur böceği.(Böceklerin hanımı:D ) Ben daha nailarta yeni yeni başlamışken en çok yaptığım uğur böceğiydi. fotoğrafta adım adım kareledim. Umarım faydalı olur. Kürdan, toplu iğne ya da tel toka ile yapabilirsiniz. Elinizde nailart malzemelerine ihtiyacınız yok. :) Deneyip benimle paylaşmayı unutmayın.  Ha bide kırmızı ojem Alix Avien 216 :)

Instagram @ezgicenar


8 Ağustos 2015 Cumartesi

Civciv Nailart - Chick


Bugün ilk defa nailartımı yapım aşamalarıyla paylaşmak istedim. Şimdilik fotoğrafladım. ilerde videoya da alırım inşallah :D

Sarı benim rengim, her tonunu severim. Ayrı bir sempatim var. Sarı ojelerimin üzerine ne yaparım dedim ve yumurtalı bir civciv yapmak istedim.

Fotoğrafı kısaca anlatayım, önce bir tırnağıma üçgenlerle kırık yumurta efekti verdim. Sonra gözlerin siyahını ve turuncuyla minik üçgen burun ve yumurtasız tırnağıma kare ayakcıklar yaptım. Daha sonra gözlerin beyazını siyahtan daha küçük beneklerle ekledim.

Kare ayak yerine neden çizikli tavuk ayağı yapamadığımı da sonradan farkettim :D Serçe parmağıma ve baş parmağıma sonradan sizlere fikir olsun diye üç çizgili civciv ayağı yaptım :D Bu fikri denemek isterseniz benimki gibi kare ayak değil çizgili ayak yapmalısınız :D



:) :) :) Denediğinizde benimle paylaşmayı unutmayın. Instagram hesabım @ezgicenar beklerim :)

6 Ağustos 2015 Perşembe

Keçeden - Kalp, Kelebek, Bebek Arabası


Keçeden bebek şekeri veya nikah şekeri hatta anahtarlık yapmak isteyenlere bugün üç tane fikrim var.

En kolayı ile başlayalım. İstediğim büyüklükte ve renkte iki kalp kesip, içini hafif pamukla doldurup kenarlarını diktim. Elyafta doldurabilirsiniz. Kenarlarını dikerken organize kurdaleyi de köşesine ekledim. Anahtarlık olarak da kullanılabilir. Ya da o kurdaleye isim kağıdı zımbalanabilir.
Tam dikişlerin üzerine silikonla kırık/yarım inci yapıltırdım. Hem dikişler saklandı hem de incili çerçeve oldu. Sarıyı çok sevdiğim için de ortaya sığabilecek minik bir kalp daha yapıp onuda silikonladım. Dolap süsü olarak kullanılmasını isterseniz arkasına mini boy mıknatıslardan yapıştırabilrsiniz.



Diğer fikir Kelebek. Buradaki pembe keçe kalın keçe. Kesmesi bir hayli zor. Çok sayıda yapılacaksa kesin parmak moratır kızartır belirteyim :D Kalın keçe yapmak istemezseniz yukarıdaki gibi iki ince keçeyi üst üste pamukla doldurarak yapabilirsiniz.
Taban yani kelebeğin kanatlarını kesmek en kolayı, sarı kısım için evdeki ruj rimel kutularıyla alt alta yuvarlaklarla kalıp çıkarabilirsiniz. ne kadar küçük gövde olursa o kadar hoş duruyor. Bakmayın benim kelebek biraz şişman :D
Kelebeğin antenleri olmazsa olmaz. Organize kurdaleyiarkaya V şeklinde yapıştırdım isterseniz tülde ekleyin daha şık olur.
Kanatlara da kırık inci ya da kırık pırlanta(tam ne deniyor bilemedim) fiyonk benek ne isterseniz yapıştırabilirsiniz.
Gözler için ben siyah kırık inci bulamamıştım. Beyaz incileri ojeyle göze çevirdim :D Ama kesinlikle siyah inciyle daha güzel oluyor.
Bu kelebeğin daha güzel ikinci çalışmasını bir arkadaşımın bebeği için yapmıştım. Elime geçer geçmez onu da paylaşacağım..





Eveeeet,, bu bebek arabası benim ilk göz ağrım. İlk keçe çalışmam.. Bebek şekeri denilince ilk aklıma gelen bu oldu. Çok da kolaydı :D
Nemlendirici krem kutusuyla daireler yapıp dairenin çeyreğini kestim.
Ters T şeklinde saten kurdale yapıştırdım.
Bebek arabası süslü olmalı diye Beyaz güpür kurdale (sanırım) ile de alttaki satenin üzerini kapladım
Tekerlek ve üst süslemeleri tamamen size kalmış. Düğmeyle yada benim yaptığım gibi kırık inciyle tekerlek yapılabilir. Şunu belirteyim buradaki incilerin boyutu yukarıdaki düz kırık incilerden daha büyük.
Arkasına tül felan eklemek isterseniz İsim Kağıdını tüle zımbalarsınız, Ama tül eklemek istemeyenler benim mor çiçek koyduğum yere İsim Kağıdını yapıştırabilirler.
Ve tabii arkasına mini mıknatısla dolap süsü tamamlanır.

Evde kendiniz Bebek - Nikah- Kına şekeri yapmak isteyenler denemeliler. Renklerini konsepte göre değişitirip sizde denemelisiniz..
:) :) :)

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Köpek Nailart - Balon Nailart - Dog & Ballons

Parmağım kesilse sakatlansa da nailart yaparım arkadaş :D Görüntü kirliliği belki evet ama sakar kişiliğime ve yaralarıma alıştım ;)

Neyse gelelim köpekli nailartıma. Ben köpeklerin her türlüsünü severim. bazen ürksem de zararlı bir hayvan olmadıklarını düşünüyorum. Bu nailartım da "İngiliz (England) Springer Spaniel" adı verilen bir köpek cinsi(1.fotoğraf)'nden esinlendim

- Orta çizgi daha inceyse kulaklar daha küçükse "Beagle" (2.fotoğraf) - Bakışlar daha baygın kulaklar daha uzun kırışık suratlı ise "Basset Hound/Base" (3.fotoğraf)




Köpekler hakkında da kısa bilgi verdikten sonra ojemin markasını söyleyim değil mi? Alix Avien Shine plus serisi o mini boy ojelerinden taba rengi bir oje. Tabii ben ojenin etiketine zarar verdiğimden kodunu göremedim. Ama yine Alix avien'in 203 numaralı ojesi kırmızı-turuncu arası bir kiremit gibi taba gibi bir renk var. Onu önerebilirim. Bu nailart fikri için hiçbir nailart özel malzemesine ihtiyacınız yok. Kahverengi ojeni üzerine fotoğraftaki gibi ortadan beyaz şerit çekin. ojelerin kendi fırçasıyla olabilir, ben öyle yaptım. ağız kısmı içinde yine ojenin kendi fırçasıyla tırnak ucuna ters V yaparak doldurun.
Göz ve beneklerde kürdan ve toplu iğne ile yapıldı.
 Kemiği iseiki tane koca noktayı üst üste yaptım. bir başka iki nokta üstüste daha. ve aradaki boğluğuda çizgi çekerek doldurdum.
Patide kürdanla doldura doldura koca bir yuvarlak ardından kenarlara 3 orta boy benek.
Tadaaa..





23 Nisan için özgür balonlar temalı nailartım bu da. Öncelikle arka plandaki mavi ojem yoktu. akrilik boya gibi kullandım ojelerimi. :/ Plastik kap üzerinde mavi ojeyle beyaz ojeyi karıştırdım. :D Arada sırada böyle saçmalıklar yapıyorum ama memnun kaldım ya sorun değil.

İşte arka planı kensi usülümle yaptım ve  Nailart süngeriyle bulut gibi gökyüzü gibi olsun diye beyaz efekt ekledim.
Sonra tırnaklarıma renkli boktalar koydum. Flormar N007 (yeşil), Flormar M117(pembe), Flormar BT07(turuncu), Alix Avien 274(sarı), Flormar BT08(mor)
Siyah ince uçlu fırçayla ojelerin iplerini yaptım. 3D olsun diye beyaz ojeyle yine ince uçlu fırça kullanarak balonların sağ taraflarına rastgele çizikler attım.
Ve buda tamam.

:) :) :)