27 Mayıs 2015 Çarşamba

Kuğu Gölü Masalı ve Kuğulu Nailart


Her Nailartın aslında bir hikayesi vardır. Bugünkü Nailartımız Kuğu Odette'den ilham alındı.

-Çaykovski'nin Dört perdelik Bale eseri-

Prens Siegfried, 21. yaş gününü kutlaruyordur, Salondaki tüm kızlar prensin dikkatini çekmeye çalışırlar. Bir yandan da annesi evlenmesi için kızlardan birini seçmesini ister durur. Bunalan prens, okunu ve yayını alıp arkadaşlarıyla avlanmaya çıkar. Önde yürüyen prens zarif kuğuların yüzdüğü bir göle rastlar. O sırada başında taç olan çok güzel bir kuğu görür. Kuğu akşam olunca çok güzel bir genç kıza dönüşür. İsmi Odette'dir. Kötü bir büyücü güzel kızı ve arkadaşlarını kuğuya dönüştürmüştür. Onlar için ağlayan ailelerinin gözyaşları da gölün suyunu oluşturmuştur..Büyüyü bozacak tek şey ise bir erkeğin Odette'ye tüm kalbiyle aşık olmasıdır.. Prens kıza yaklaşır ve tam aşkını söyleyecekken büyücü gelir ve Odette'yi alır diğer kızlara yüzmelerini söyler.

Ertesi gün kutlamalar devam ederken Prensin annesi kızlardan birini seçmesini ister. Prensin aklı ise Odette'de dir. Yine de annesinin hatırına kızlarla dans eder. O sırada büyücü kendi kızını Odette'ye benzetir. Prens kızı görür ve hayran kalır.Olanları bilmeyen Odette ise pencereden onları izler.
Prens sahte Odette'ye aşkını ilan ederken Odette dayanamaz ve oradan kaçar. Tam o sırada Prens hatasını anlar ve Odette'nin peşine düşer. Odette üzgün bir halde göle gidip diğer kuğuların arasına karışır.

Prens Odetteyi bulur ve af diler. O sırada kötü büyücü gelir ve sözünü tutup kendi kızıyla evlenmesini ister. Prens kabul etmez ve çatışmaya başlar. Prens sahte Odette (Odile) ile evlenmektense ölmeyi tercih edeceğini söyler. Odette'nin elinden tutup göle atlar.. Büyü bozulur ve tüm kuğular insana dönüşür. Büyücü ve kızını göle atarlar.
Büyücü ve kızı, tıpkı Prens ve Odette gibi boğulurlar. Kızlar o anda Odette ve Prensin kuğu gölü üzerinden cennete doğru giden ruhlarını izlerler.

24 Mayıs 2015 Pazar

Keçe Bebek şekeri ve Kapı Süsü


Teyze olmak kadar büyük bir mutluluk yaşamadım henüz. Anne olmak nasıl bir duygu bilmiyorum ama teyze olmak da annelikten çok da farklı değil. Hele ki ablamın hamilelik ve doğum zamanında her dakika onunla olduğum için daha iyi yaşadım annelik de nasıl oluyor. Müthiş bir MUCİZE. Rabbim herkese evlat nasip etsin. Hayırlı ve sağlıklı tabii ki. Neyse gelelim bize yeniden hayat veren, mutlu eden mucizelerimizin Gelişini kutlamaya.
Keçeden kapı süsü ve bebek şekerleri yaptım.. Tatlı, turta gibi bir kızımız olduğu için konsepti Turta olarak seçtim. Kapı süsü ve şekerde abartıya kaçmamak anne ve babamızın kriteriydi. Fazla abartmadan ancak böyle bir şey çıkardım. Kapı süsü aslında bakınca al-yapıştır gibi değilmi?  Ancak ben de öyle olmadı. İlçede yaşadığım için burdaki Tuhafiyelerde keçeden harf bulamadım. Asya Sare'nin tüm harflerini tek tek kestim. Halbu ki merkezdeki tuhafiyelerde hazır harfler varmış :D :D Ne yapalım bu da bir tecrübe oldu bana :D
Kızımızın annesi abartısız takısız ojesiz süssüz püssüz bir hanımdır. Ama bunun tam aksine teyzesi tak takıştır sür sürüştür giy giyiştirleri, bir şeyler tasarlayıp kesip biçmeyi pek bi sever. Eee tabi ki kızımızda teyzesine,bana, çeksin diye bulduğum minik oje, tarak, ayna, makas ekledim. Annesi gibi masum ve doğal olsun diye de Kelebek, çiçekleri ve nazar boncuğunu ekledim.Babasının küçük prensesi olacağı içinde isminin başına Prenses tacını unutmadık ^^


Ve Turta..

Annemizin fikriyle sade bir şeker yaptım. Keçe yaparken en zorlandığım ve en önemli olan şey Kalıp çıkarmak. Kalıp çıktıkta sonra o iş bitmiş gibi oluyor. Karton kalıplar çıkardım. Turtanın altı ve üstü için.

  Turtanın alt kısmını (pembe) kalın keçeden yaptım. Şimdiki aklım olsa pamukla doldurmalı yapardım. Kalın keçeyi kesmek inanın çok zor. parmaklarım şişmişti. Herşeye değer tabii ama ince keçeleri pamukla doldurunca daha da hoş oluyor... Üstündeki krema olan keçe(mor) ise ince keçe. Kirazlar Ablamın çeyizinden mutfak örtülerinden kalma tuhafiyelerde de bulabileceğiniz birşey. Adı nedir bilmiyorum. ablamın çeyiz işlerinden kalma kurdela boncuk ararken buldum. Çok da hoş oldu, farklı hava kattı. Kırık incileri turtanın kremasının uçlarına ekledim. Ve puantiyeli kurdelamızı da şerit şeklinde çektik tamam :) :) Tüllerle de süsleyince anında havası değişiyor. Aşırı aşırı sade seven bir ablaya sahip olduğum için istediğim kadar abartamadım ^^ hevesimi diş kutlamasına ve doğum günlerine saklıyorum artık.




Hal hal modası


I Feel Naked Without Jewelry ( Takılarımsız çıplak hissediyorum)
 Çoğumuz böyle değilmiyiz. Bir küpe, bir yüzük, bir kolye, belki de bir hal hal ama mutlaka takılarımız olmalı. Kendimizi boş ve çıplak hissederiz. Önceden yüzük takan genç kız olmazmış. Sözlüleri nişanlıları eşleri alırmış. Ananem benim bilekliklerime yüzüklerime bakıp bakıp hep şöyle der "Önceden bekar mı evlimi bilirdik şimdi hiç anlaşılmıyor be ya" (kendisi göçmendir de..) Tabi altın ya da gümüş olurmuş o zamanlarda. Benim gibi imitasyon ya da deri organze kurdela değil :D

 Aksesuar olayı şimdilerde baya ilerledi. Bilek, boyun kulak dışında eklemlere, el üstüne, göbeğe, dile, kaşa, dudağa, çeneye kadar hep bir takı. Piercinglere cesaret edemesemde kulağımda 7 delik var. takıp takıştırmak tam benim işim. Son yıllarda ise ayak bileğim ve ayak parmağıma takıp takıştırıyorum. Hal hal benim için bileklik kadar sıradan ve olmazsa olmaz haline geldi. Yukarıdaki hal hallar ev yapımı. "Nar" yapımı :D Takı yapmayla azıcık ilginiz varsa bakınca zaten hemen ne kadar kolay olduğunu anlayabilrsiniz.

Sizlerde hal hal modellerinizi bizimle paylaşabilirsiniz :)

23 Mayıs 2015 Cumartesi

Gökkuşağı (rainbow) Nailart ve hikayesi



Havalar bir açıyor bir kapıyor, bir yağmur şakır şakır ardından sıcacık güneş.. Yaz henüz tam gelmedi buralarda. Tırnaklara bahar geldi ama. :) :) Çok kolay ama çok ilgi çekici nailartımı sizinle paylaşmak istedim. Mordan başlayarak Mavi, Yeşil, Sarı, Turuncu ve Kırmızıyla bitirdim. Renklerin tonları varsa ve tırnaklarınız daha uzunsa daha çok renklendirebilirsiniz. Ben tırnaklarım kısa olduğundan 6 rengi yeterli buldum. Tabiki hepsi aynı olmaz. Baş parmağıma bulutlarda ekledim. Şiddetli yapmur yağmış geçmiş ve ardından güneş kendini göstermiş. Bulutların arasından da sıcacık parlak ışıklara Gökkuşağı :)

Mitolojik olaylar, hikayeler oldum olası ilgimi de çekmiştir. Bir de Gökkuşağının hikayesinden bahsetmek istiyorum..

Yunan tanrılarının Kraliçesi olan Hera, yeryüzüyle haberleşmek istediğinde "Renkli Elbise"sini giyerek giden haberci iris'i göndermiş. Eski yunan'da ölümlüler iris'in görev başında olduğunu gökkuşağını görünce anlarlarmış.Birçok eski kültürde de Gökkuşağını cennet ile dünya arasında köprü olarak görürler.

Doğada en güzel manzaralardan biri olan gökkuşağı batı kültürümde Umut ve Şans sembolüdür.

İran müslümanlarına göre ise gökkuşağının renginin bir anlamı vardır. Yeşil, bolluk; Kırmızı savaş; Sarı, ölüm anlamına gelir..

Bol şans ve umutlu, ve de nailartlı günler ^^

21 Mayıs 2015 Perşembe

Gelini gören damat, duygulanır ağlarsa ♥ ♥ ♥ ♥


Gelinlerin düğünlerde ağlamalarını görmeyen bilmeyen yok, E peki ya bu damatlar neden ağlıyor.. Bu damatlar öyle güzel kalpliler ki, sevdikleri kadınları beyazlar içinde gördüklerinde kendilerine hakim olamayıp gözlerinden aşklar süzülüyor.
  

  Sadece kadınların değil erkeklerinde düğün hayalleri sevdikleriyle kavuşacakları günü beklemeleri çok hoş bir hadise. Nasıl güzel değil mi ama. "Erkek adam ağlamaz" diyenler bile burda bir dururlar bence. Durmalılar. :) :) ♥ 
  Bu "ağlayan damat" fotoğraflarından beni en çok etkileyen bu fotoğraf oldu. Sebebini bilemiyorum. Gelin bile görünmüyor ama damadın o sakin aşağıdan bakışının göz yaşlarına dönüşmesi sanırım çok etkiledi beni. Tanımadğım biri bile olsa böyle güzel gözyaşı döken bir damat adayı görsem bende dayanamaz ağlarım. :D :D :D Bir de böyle seni gelinlikler içinde gören bir erkek seçmişsek mutluluğun zirvesi olur sanırım.



Henüz bekar olduğum için "düğün-gelinlik" bir kez olacak en güzeli olsun mantığındayım. Bu mantığa bir de Düğünde bir saniye olsun gözünü benden alamayan bir damat da ekliyorum. E bir de "Beni beyazlar içinde görüp ağlasın" dersem çok mu şey istemiş olurum :D 



19 Mayıs 2015 Salı

Basit-Sade-Şık-Şirin Nail Art


Tırnaklarımıza yaptığımız ufak dokunuşlar bir kolye bir küpe gibi aksesuar oluyor ve etkileyici görünebiliyoruz. Sade bir jean & tşört giyip, nailartımızla tarz olabiliriz. Özellikle bu fiyonk bana sade ama çok şık gelmiştir. İnce fırça ya da kürdan yardımıyla bu fiyonk'u deneyebilirsiniz. Her tırnağınıza yapıp karmaşıklaştırmaya  da gerek yok. Bence 2 tırnağınıza yapmanız yeteri kadar etkili olur



Yukarıdaki pembe hanımla da tanışalım. Miss ttalgi :) çilek hanım da diyorum ben. Göz kısımının siyahı ve ağız kısmının pembesi bildiğimiz ojelerin kendi fırçasıyla yapıldı. Beyaz göz noktaları ve burun delikleri de kürdan yardımıyla yapıldı. Kirpikleri ince fırçayla yaptım. Kirpik yerine, başının üzerine mini bir fiyonk yapılabilir. Maksat ttalginin cinsiyetini ve şirinliğini vurgulamak. :) :) :)





Bu kırmızı kalplerimizde kürdanla yapılabilir. üçgen şeklinde üç tane nokta yapıp; aralarında kalan boşlukları kalp şekline en iyi benzeyecek şekilde doldurabiliriz. Kalplerin aralarına da bir kaç benek ekleriz daha tok görünür :*



18 Mayıs 2015 Pazartesi

Balık Nailart, Leopar Nailart, Kalpli nailart..


Nail-art (Tırnak sanatı) tutkumdan ne zaman vazgeçerim bilemiyorum. Sanırım yaşlanıp ellerim buruşana kadar Nail-art'lı olarak gezerim. Gerçi evlenince çoluk-çocuk, temizlik, yemek derken tırnaklar baya bir yıpranıyor en önemlisi de hijyen açısından kısa kullanmak zorunda kalıyorsun. Ben henüz o aşamalara gelmeden dilediğimce tırnaklarımı boyamak süslemek istiyorum. Her gün Nail art'lı olsun  sloganıyla devam ediyorum. 
Yukarıdaki balıklı nailart, leopar nailart ve kalpli nail art'larım eskilerden. Henüz Nail art olaylarına yeni yeni girmiştim ve tırnakları süsleyip de kenarları temizleyemeyenlerdendim. Aslında o kenarları temizlemeyi hala da öğrenemedim. Balıkları çizmek boyamak gerçekten kenar temizlemekten daha kolay. Şimdi soyulan ojelerle kenarlar daha kolay temizleniyor. Henüz alıp denemedim ama merak ediyorum. Deneyip kullandığımda sizlerle paylaşırım..Hergün Nailart'lı olsun.. Pratik Nailart Fikirleri :* :* :*

Erkek Bebek Keçe Kapı Süsü

Keçeden süsler şimdilerde baya popüler.  Bende kendi çapımda eşe dosta yapa yapa başladım bu işe. Yaparken eğleniyorum da. Çok bir ticaret kafasında olamadığımdan daha çok zevk meselesi oldu bu iş bana. Bu mavi prens tacı da Muhammed Musab bebeğin Hoşgeldin kapı süsü. Kız bebekler için her renk kullanılıyor; boncuklar, kelebekler, böcekler derken cıvıl cıvıl şeyler oluyor. Ama erkek bebek olunca anneler ne kadar renge süse takılmasa da babalar bebeklerine renkli kelebekli şeyleri istemiyorlar. Bebek de olsa erkek ağırlığını istiyorlar. Musab bebeğe de sade, mavili siyahlı abartısız kapı süsü yaptık. Güzel günlerde kullanılsın. Her bebek eve neşe getirir, bizde bu neşeye mutluluğa katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize. ^^

17 Mayıs 2015 Pazar

Günün Nail-art'ı Mor-Kırmızı

  Nail art yani "tırnak sanatı", benim vazgeçilmezim. Yaparken çok mutlu oluyorum. yaptıktan sonra beğenilmesi daha bir mutluluk. Bu kolay bir yapım ama çok da sevdiklerimden. Mor olan oje Flormar Supermatte M120(koyu mor) ve Flormar Supermatte M117 (pembe) iki ojenin karışımı. İkiside azalmıştı. Ve bir şeyleri sonuna kadar kullanma huyum vardır. ikisini karıştırıp daha açık tonda fotoğraftaki moru elde ettim. Yüzük parmağımdaki kırmızı ise Flormar Neon N010 kodlu kırmızı. Orta parmağı da aklına gelecek herhangi renklerle şekillendirebilirsiniz. Her günümüz Nail-art'lı olsun..

16 Mayıs 2015 Cumartesi

Gabrini Aseton Besleyicili !!!!!


Tırnaklarım benim için çok değerli. Limon suyuyla bakım yaparım, Her ojeden önce koruyucu mutlaka sürerim. Çünkü çok ince ve hassaslar. Genelde Kalyon marka aseton içermeyen oje çıkarıcı kullanıyorum. Ama ne yazıkki her yerde bulamıyorum. Yine Bildiğim marka oje çıkarıcı bulamazken 'Gabrini' asetona denk geldim. Bu markanın kırmızı ojesini kullanmıştım çok beğenmiştim. Asetonu da ne kadar kötü olabilir diye aldım. Ama öyle pişman oldum anlatamam. Oje silme gibi bi özelliği olmayan aseton. Hele de koyu renk ojeleri çıkarmasını beklemeyin. Silmemekle kalmıyor tırnak etlerini sertleştirip, tırnaklara mükemmel zarar veriyor. 2 kere kullandım ve tırnaklarım kabuk kabuk soyuldu. Asla asla kullanılmaması gerekenler listeme ekledim..

Soda şişesinden mini vazo


Şeffaf renkte soda şişelerini cam boyalarla istediğim renklerde boyadım. Yeşil olan şişe orjinal renkte. ^^ .Soda şişelerine boncuk fiyonk da yapıştırabilirsiniz...
Daha sonta renkli kağıtları, çiçeğin yüksekliğine göre istediğim şekilde uzun ince kestim ama en ucuna kadar değil. kağıtlar resimdeki gibi kesildikten sonra ucunu yapıştırıcıyla yapıştırıp rulo yaptım. kesik yerler açık kaldı. Rulonun ortasına çöp şişi de ekledim ve çiçekler hazır. Kağıdı rulo yaptıktan sonra biraz yırtık uçları hırpalarsak kesikler daha da açılır ve daha hoş olur. isterseniz yeşil kağıtla da yaprak ekleyebilirsiniz.
En son olarak şişelerin içine taş, çakıl eklerseniz şişenin içi görünmez ve çubuklarda daha sabit durur.
Bu da öğrenci evimden basit ve pratik bir dekor :)

15 Mayıs 2015 Cuma

Gül Güzelliği


Isparta'da 5 yıl süren üniversite maceramdan kalma bir gül merakım var. Isparta'da yaşamadan önce güllerin bu kadar etkili olduğunu bilemiyordum. Açıkçası ilk yıllar eşe dosta hediye götürmekten kendim kullanmadım. Ama gülsuyu mucizesiyle tanıştım ve şu an vazgeçemiyorum. Maske sabun gibi kurutucu ürünlerden sonra gül suyunu tonik olarak kullanıyorum. Harika bir nemlendirici. İster pamukla ister pamuksuz istediğiniz gibi kullanın. Rosense en sevdiğim markalardan %100 doğal. Gül suyunun yanı sıra ellerime Gülsarayı'nın bakım kremini ve ayaklarıma da güllü vazelin kullanıyorum. Yumuşacık yapıyor. Isparta'da tabiki daha ucuz. Mezun olup geldikten sonra bu güllü ürünler daha kıymetli benim için. Vazgeçemiyorum. ...

12 Mayıs 2015 Salı

Ayakkabı Yenileme


Rengi solan ama hala yırtılmamış sağlam ayakkabımı atmaya kıyamadım.
Adını henüz bilmiyorum ama gümüş parlak plastikleri ayakkabının burun kısmına yapıştırdım. O plastikler her tuhafiye de vardır artık çok popüler. Altını ve bakırı da vardı ben gümüş rengini lacivertle daha yakıştırdım.
Bileği saran kısma da plastikleri tek tek kesip yapıştırdım. Hareket ettikçe bozulmasın diye tek tek yapıştırmak daha sağlıklı.
Gümüşsüz kalan yerlere de kumaş kalem boyasıyla boyadım.
İçi de hoş dursun diye ayakkabının içindeki kalıbı çıkarıp, aynı şekilde keçe kesip üzerinde de terlemeyi önlesin diye tişörtümden parça ekledim.
Yenilenmiş tasarımıyla daha ilgi çekici oldu. :)

Mutfak Aksesuarı

Mutfakta tablo biblo resim değilde artık mutfak temalı aksesuarlar moda. Kaşık çatallı saatler, tavalı tencereli duvar süsleri... Bende öğrenci evimde böyle basit birşey denedim. Plastik kevgir, çırpıcı, kepçe olunca kullanamıyordum zaten. Bu plastikler makarna ya da pirinç markasıyla hediye gelmişti sanırım tam hatırlayamıyorum. Minik çivileri ısıtıp ısıtıp Plastik elbise askısına çivileri yapıştırdım. çivilerin top gibi olan tepe noktalarına da kırık inci ekledim. Askının boynuna da fiyonkumu yaptım. Fiyonk renginde ojeyle de benekler kondurdum. Çok kolay ama daha tatlı malzemelerle yapılınca farklı hoş bir hava katıyor mutfağa. Askıyı tüllerle kaplayıp daha renkli kevgir kaşıkla yapılırsa bu 'Fikir' geliştirilebilir. Öğrenci evime renk getiren fikirlerden biri de bu olmuştu. :)

11 Mayıs 2015 Pazartesi

Mini kozmetik alışverişi

Bakımsız elbette olmaz. Kimisi överek anlatır alır ama ben kullansam pişman olurum aldığıma. O yüzden deneme yanılma yöntemini çok kullandım. Artık az çok almadan bile tahmin yürütebiliyorum. Çok kuru saç ve cilde sahibim o yüzden mümkün olduğunca bol yağlı nemli ürünleri tercih ediyorum.
Fotoğraftaki bebeklerin hepsinden çok memnun kaldım.
One By One maybeline maskarası diğer sarı ve mor seriye oranla beklentilerimin altında gerçi. Kötü değil ama alacaksanız mor ya da sarılardan deneyin emin olun onlar daha etkili.
 Maybeline BB Krem asla vazgeçemediklerimden. Tabi kışları ve kuru havalarda BB krem öncesi nemlendirici kullanıyorum.
Emotion'ın en sevdiğim kokusu LOVE. Güllü hafif bi koku.
Urban Saç bakım yağı ise tam bir kurtarıcı. Gerçekten boyadan ve kuruluktan kırılan yıpranan saçım anında parladı ve kuruluk elektiriklenme kayboldu. Ayrıca kokusu da mis gibi.Bu yağın mavisini de kullandım ama Pembesi çok daha iyi geldi. Uzun süreli kullanımda daha etkili.
Son olarak Nivea Lip Stick; Liseden beri her türlüsünü alıp her dakika sürdüğüm bi ürün. Kuru dudaklar başa bela. Renksiz olanları daha nemlendiricili. Evde renksiz olan. Dışarıda kirazlı Nivea :)

Ivır Zıvır Kutusu


Tel tokalar, Küçük lastik tokalar, tırnak süsleri, yüzükler, küpeler
ve minik ama kargaşa yapan her türlü ıvır zıvır için pratik düzenleyici fikri sizlerle.
Ben bunu büyük boy Luppo kutusundan yaptım. Ama halley yada başka bir çikolata kutusuda olabilir. 
Luppoların konulduğu (alt) kısmı kesiyoruz.
Evimizdeki herhangi tül, güpür, kurdelaları kullanarak kutumuzu çerçeveliyoruz.
Bunu bocuklarımızı yada takı yapım malzemelerimizi ayrı ayrı koymak içinde kullanabiliriz.
Şifonyer önü dağınıklığını giderecek kolay bi 'Fikir'.. :)

El yapımı KÜPELİK

2 CD
Burun Spreyi
Renkli kağıt bandı
Plastik çiçekler
Silikon
Tel toka
Çakmak


Sallanan küpeleri kutudan kutuya koymak dert haline gelmişse, Hele de zincirli küpeler birbirine dolanıyor ve artık düzgün durmasını istiyorsanız çok kolay ve çok cici bir küpelik yapabilirsiniz. Önce resimdeki gibi CDnin birini istediğiniz aralıklarla tel tokayı çakmak yada mumla ısıtıp ısıtıp deliyoruz. Tüm yapıştırmalar bittikten sonrada delebiliriz ama ilk önce delmek daha iyi olur. Sonra Burun spreyinin üzerindeki kağıtları soyuyoruz. (Burun spreyi yerine evinizde uygun gördüğünüz herşey olabilir.) Renkli bantlarla sprey şişesini güzelleştiriyoruz. Ve deldiğimiz CD yukarıda diğer CD aşağıda olacak şekilde burun spreyine CDleri yapıştırıyoruz. Yapıştırıcının kuvvetli olması en önemli nokta. Çok sağlam olmalı ki küpelerin ağırlıkları yüzünden yaptığımız küpelik bozulmasın. Daha sonra yukarıda kalan CDnin ortasında boş kalan kısmada çiçeklerimizi yapıştırıyoruz. Ve Küpeliğimiz Hazır. :)